Zomerschool en kruiden

Zomerschool en thee van boerenkruiden

Allereerst wat moet een coach met kruiden en thee?! Dat zit zo..... Naast het coach zijn ben ik ook boerin op onze prachtige boerderij. Hier haal ik de voeding voor mijn ambacht als begeleider. Enkele jaren geleden ben ik een kruidencursus gaan volgen bij Gernot Ottink in Ootmarsum. Ik heb daar geleerd, en nog steeds, dat iedere kruid zowel een geneeskrachtige als een spirituele werking heeft voor lichaam en geest. Een voorbeeld; Smalle Weegbree is een kruid en staat overal aan de kant van de weg en in weilanden. Het plantje wil graag overtrapt worden en heeft van die mooie opvallende rechte nerven over het blad. Laat het plantje nou ook goed zijn voor mensen met dit thema.  Het blad staat voor kracht van rechtvaardigheid in mijzelf en eerlijkheid is een basisvoorwaarde. Voor mensen die nogal eens onder de voet worden gelopen. Het geeft rust in het hoofd als het allemaal teveel wordt. 

Zo heb ik allerlei theemelanges ontwikkelt voor de psyche en serveer deze in de Boerentempel.  De thee ondersteunt bij jou thema maar ze zijn vooral  ook erg lekker! 

Met boeren nuchterheid het spirituele zien. Ik wil graag de boodschapper zijn om deze oude wijsheid  in het licht te zetten!

Leef nu en in verbinding met jezelf!

Veel gezondheid!

Theesoorten:

  • Boerentempel thee voor ontgiften lichaam. De essentie van mijn werk als coach
  • Retraite thee om te bezinnen
  • Heksen thee. De Heks staat voor wijze vrouw en de thee raakt het thema liefde
  • Hemel en aarde (De engel die de hemel met de aarde verbindt)
  • Er is overvloed (De beminnaar)
  • De versmelting (Groot vermogen tot verbinden)
  • De uitdager (Je kunt jezelf goed neerzetten en bent doortastend)
  • De drager(Het grote hart)
  • Schoonheid (kracht van vormgeving)

Het leven bestaat niet zonder pijn en kwetsuren. Als reactie hierop ontwikkelen we gedragingen en patronen om deze pijn zoveel mogelijk te mijden.  Daarin zitten kwaliteiten en ook enkele thema’s wat aandacht behoeft. Wilhelm Reich, psychiater, heeft dit onderverdeeld in karakterstructuren.  Nou is de vraag of er een kruid is opgewassen om deze karakterstructuren zachter te maken en jou te ondersteunen in het leven. In de zeer oude kruidenkunde heeft ieder kruid een geneeskrachtige werking op zowel het lichaam als de geest. In samenwerking met de kruidendocenten Gernot Ottink en Freddy Holsbeek heb ik naar de betekenissen van de kruiden gekeken. Mijn kennis over karakterstructuren en hun kennis van kruiden kwamen inspirerend bijeen.

Mensen die deze zomer een week bij mij in retraite willen en willen helpen bij het zoeken naar kruiden. Dus een actieve bezinningsweek!!!! Kennis van kruiden is niet noodzakelijk .

Praktische informatie

Data: nog niet bekend.

Kosten: € 350,00  inclusief kofie/thee en lunches excl overnachtingen. B&B in de buurt is mogelijk.

Tijd: 10.00 uur tot 17.00 uur

Plaats: BoerenTempel in Zelhem


De begeleider

Caroline Boenink (06-23433706)

 

Aanmelden

 


Aanhef
Dhr.
Mvr.
Voorletters
Achternaam *
E-mailadres *
Telefoonnummer
Vraag of opmerking *
Velden met een * zijn verplicht

In een rustige setting waar verhalen gaan spreken, waar thema's van jezelf weer een plek krijgen, waar loyaliteit gezien mag worden, waar geven en nemen weer in balans komt, waar loslaten aan de orde komt
Referenties Referenties Hee Caroline nog bedankt voor de heerlijke dag! Was een bijzondere ervaring en heel fijn relax.... Is zeker niet de laatste keer geweest. (Anouk) Bekijk alle referenties Caroline Boenink Persoonlijke ontwikkeling,
teamontwikkeling en
herstart bij ziekteverzuim
adres

gsm
e-mail
Stikkenweg 21
7021 BN Zelhem
06-23433706
info@carolineboenink.nl